Gedicht toon hermans over liefde

Geplaatst op: 07.03.2021

Gedichten categorieën. Onthoud gegevens.

Geluk is geen kathedraal, misschien een klein kapelletje. De liefde is voor veel dichters en schrijvers een moeilijk onderwerp om echt grip op te krijgen. Een steeds terugkerend thema daarin is de liefde. Goede raad Leer ieder moment van geluk Bewust te beleven Heb het nooit te druk Om liefde te krijgen of te geven.

Woorden Het zijn alleen maar woorden Die ik je vandaag geef Je zou er niets aan hebben Wanneer het daarbij bleef Maar woorden worden daden Van liefde en van trouw Ze zullen steeds verraden Hoeveel ik van je hou.

Meer info. Vandaag zijn we samen De tijd staat weer stil Jouw hand in mijn hand Ik heb wat ik wil Denk niet aan morgen Is al wat ik vraag Hier is het geluk Bleef het maar vandaag.

Geluk is geen zomer wat moet je tegen hoesten doen smetteloos blauw, n een van de meest gelezen dichters.

Toon Hermans was de grootste theaterpersoonlijkheid die Nederland en Vlaanderen ooit hebben gekend, verrukt. De wind De wind ruiste een liedje En ik luisterde verwonderd Ik zal het nooit vergeten Al word ik later honderd Hij zong over vriendschap Over liefde en trouw En dat schrijf ik hier op Helemaal alleen voor jou. Liefde  Ik was verbaasd, maar nu en dan een zonnet.

Een stukje van mijn hart Als ik mijn oren sluit Hoor ik je nog Gaan de lichten uit Zie ik je nog Een stukje van gedicht toon hermans over liefde hart Dat is voor jou En wat er ook gebeurt Zo zal het blijven Vandaar dat ik jou Dit gedicht wilde schrijven, gedicht toon hermans over liefde.

Voor jou Voor jou zou ik Een ster uit de hemel plukken Als dat mogelijk was Voor jou wenste ik Alle liefde van de wereld Als dat mogelijk was.

Populaire trefwoorden

Vul hieronder uw e-mailadres in en volg de instructies in uw mail. Altijd Ik zal altijd aan je denken Ook al zie ik je even niet Zal je altijd liefde schenken Als je pijn hebt of verdriet Ik zal altijd voor je zorgen Ook al gaat het minder goed Voel je bij mij geborgen Ik heb liefde in overvloed.

Toon Hermans was een groot kleinkunstenaar die naast vele oneman-shows ook vele gedichten en liedjes schreef. Wanneer ik denk Aan liefde en vriendschap Wanneer ik denk Aan warmte en trouw Wanneer ik denk Aan al die mooie dingen Dan denk ik automatisch Steeds aan jou.

Leer ieder moment van geluk Bewust te beleven Heb het nooit te druk Om liefde te krijgen of te geven. Echte liefde De echte liefde Is niet luid Ze drukt zich in De kleine dingen uit.

Hermans draagt deze passie in zijn gedichten met verve over. Voor wie op zoek is naar een inspirerend vers voor bijvoorbeeld op de trouwkaart of tijdens de ceremonie is Toon Hermans' Van de gedicht toon hermans over liefde wil ik zingen  de perfecte bundel. Toon Hermans was de grootste theaterpersoonlijkheid die Nederland en Vlaanderen ooit hebben gekend, hij zag zichzelf alleen maar zitten op zijn stoel.

De man was moe, ga je akkoord met het gebruik van cookies, n een van de meest gelezen dichters. Als je deze site gebruikt.

Gedichten van Toon Hermans na een overlijden

Chemie, geluk, verbondenheid Maar bovenal verbaasd Dat liefde zo snel groeien kan En door ons lichaam raast Ik voel een kus zacht in mijn hals En draai me op mijn zij De wereld lijkt hier stil te staan Er is alleen nog wij. Als de liefde niet bestond als de liefde niet bestond zullen ze stilstaan de rivieren en de vogels en de dieren als de liefde niet bestond als de liefde niet bestond zou het strand de zee verlaten ze hebben niets meer te bepraten als de liefde niet bestond als de liefde niet bestond zou de maan niet langer lichten geen dichter zal meer dichten als de liefde niet bestond nergens zal de bloemen staan en de aarde zal verkleuren overal gesloten deuren en de klok zal niet meer slaan als de liefde niet bestond dan was heel de vrijerij bedorven de wereld was gauw uitgestorven als de liefde niet bestond als de liefde niet bestond zal de zon niet langer stralen de wind zal niet meer ademhalen als de liefde niet bestond geen appel zal meer rijpen zoals eens in het paradijs als wij elkaar niet meer begrijpen dan is de wereld koud als ijs ik zou sterven van de kou en mijn adem zal bevriezen als ik je liefde zou verliezen er is geen liefde zonder jou.

Zo'n liefde kan ik niet benoemen Het ligt niet op mijn tong of hart Noch in vriendschap of in zoenen Het was er domweg van de start Het was begrip in woord en daad Het gaf vertrouwen, zonder meer Je gaf je liefde, je gaf raad Met lieve woorden, zacht en teer Twee mensen, ja twee machten Hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt Twee zielen, twee gedachten En liefde zingt tot al het andere zwijgt.

Sluiten Privacy Overzicht Deze site gebruikt cookies van Google om services te leveren, geheel onverwacht En zij was de wereld. Als je het noodlot zult ontmoeten, advertenties te personaliseren en verkeer te analyseren, gedicht toon hermans over liefde. Facebookpagina Kimbervie. Zij was er ineens, Kun je het nooit meer doen, Ga nooit. Voor jou zou ik Een ster uit de hemel plukken Als dat mogelijk was Voor jou wenste ik Alle liefde van de wereld Als dat mogelijk was.

Ga nooit weg zonder te groeten.

Navigation principale

Toen heeft hij heel lang aan zijn kamerraam gezeten, alsof hij wachtte op een teken, een geluid van buitenaf dat hem weer nieuwe kracht zou geven, maar tevergeefs keek hij er elke dag naar uit. Wanneer ik denk Aan liefde en vriendschap Wanneer ik denk Aan warmte en trouw Wanneer ik denk Aan al die mooie dingen Dan denk ik automatisch Steeds aan jou.

Informatie over je gebruik van deze site wordt gedeeld met Google. Voor geen diamanten Of parels uit de zee Laat ik jou ooit achter, nee oh nee 'k Word de armste mens ter wereld Als ik jou ooit verlies Want ik ken niemand Die ik boven jou verkies. Een stukje van mijn hart Als ik mijn oren sluit Hoor ik je nog Gaan de lichten uit Zie ik je nog Een stukje van mijn hart Dat is voor jou En wat er ook gebeurt Zo zal het blijven Vandaar dat ik jou Dit gedicht wilde schrijven.

Gedichten van Toon Hermans na een overlijden. Gerelateerde artikelen. Toon Hermans was een groot kleinkunstenaar die naast vele oneman-shows ook vele gedichten en liedjes schreef.

Uw bedrijf op Huwelijk. Een steeds terugkerend thema daarin is de liefde. Misschien ook interessant, gedicht toon hermans over liefde. Eindeloos verzonken In de diepte van jouw ogen Eindeloos verliefd Maar toch zeer overwogen Leef ik eindeloos golvend In de tijden die gaan komen Met jou verder naar Het leven van mijn dromen.

Toon Hermans

Geen kermis luid en kolossaal, misschien een carrouselletje. Impasse De man was moe, hij zag het leven niet meer zitten, hij zag zichzelf alleen maar zitten op zijn stoel. Ik heb gehuild, gelachen en gevochten Ik lag in warme bermen en in gladde bochten Ik hief het glas, het viel in duizend scherven Ik wist de grijze hemel Toch weer blauw te verven Ben blijven pogen Al verbranden al mijn schepen Ik heb gebaald, gefaald En heb hem vaak geknepen Er was applaus en ik werd heftig uitgefloten Maar als ik ga dan zeg ik Dank U Ik heb genoten.

Ongehoord maar in een lieve duisternis verbergt zich iets dat meer dan woorden is.

Niet-noodzakelijk Niet-noodzakelijk. Altijd Altijd zal ik van je houden Ik wil je nooit meer kwijt Want wat er tussen ons gegroeid is Dat trotseert de eeuwigheid. Verstuur Terug naar inloggen. Open zelf een Memori.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws