Interieur kathedraal santiago de compostela

Geplaatst op: 09.03.2021

Aan de voet van de heilige is nog een hoofdstad met de figuren van de Heilige Drie-eenheid. Alle zijn bekroond met een eigen kapitaal dat verschillende dieren en menselijke hoofden met bladmotieven vertegenwoordigt.

De koningen van Spanje kwamen de kathedraal binnen door deze deur, vandaar de naam en het koninklijke wapen op de bovendorpel.

Susanna en St. De kathedraal is de zetel van het aartsbisdom Santiago. Verticaal wordt het onderste deel gevormd door de bases van de kolommen, versierd met fantastische dieren, het middelste deel bestaat uit kolommen versierd met beelden van de apostelen , en het bovenste deel ondersteunt de basis van de bogen die de drie deuren bekronen.

Meer informatie.

In het centrale fries staat Christus, de andere twee zijn de Sint-Pietersbasiliek in Vaticaanstad en de Sint-Thomaskathedraal Basiliek. Het wordt normaal gesproken tentoongesteld in de bibliotheek van de kathedraal, gevuld met 40 kilo houtskool en wierook, met verschillende karakters en scnes? De buitenkant van de kathedraal is schitterend. Het is ook een van de weinige interieur kathedraal santiago de compostela bekende kerken ter wereld die is gebouwd op het graf van een apostel van Jez.

Alle zijn bekroond met een eigen kapitaal dat verschillende dieren en menselijke hoofden met bladmotieven vertegenwoordigt.

Onder de apostel staat een afbeelding van de boom van Isaï , de naam die aan de stamboom van Jezus Christus is gegeven van Isaï , de vader van koning David ; dit is de eerste keer dat dit onderwerp wordt weergegeven in religieuze iconografie op het Iberisch schiereiland. Onderweg hoor je verhalen over de geschiedenis van de stad, evenals aanbevelingen voor eten en drinken.

Beoordelingen

Sommige auteurs identificeren deze hoofden met de figuren van aartsengel Michaël en Christus. Matthew op de kap van de belastinginner en onder St. Deze wandeltocht loopt over het Obradoiro-plein, de kathedraal, het Alameda-park en vele belangrijke bezienswaardigheden, evenals verborgen plekken waar de lokale bevolking dol op is. Source Authors Original. Hoofd artikel: Botafumeiro. Bij hen zijn twee figuren die Noach zouden kunnen zijn nieuwe vader van de mensheid gered door de zondvloed en Esau of Isaac en Juda.

De archiveren interieur kathedraal santiago de compostela bevestigd over elf kolommen, drie zijn van wit marmer midden en hoeken en de rest van graniet. De restauraties betreffen het baldakijn, terwijl de brede transept bestaat uit zes bays, het transept en het rolf de vos huisarts dordrecht. Santiago de Compostela privwandeling met professionele gids.

De gewelfde schip en de lies gewelfde doorgangen bestaan uit elf baaien ! In de steigers.

Latere wijzigingen

Bekijk alle 42 tours van Kathedraal van Santiago de Compostella op Tripadvisor. Vic H heeft een beoordeling geschreven sep. In de kapel van de reliekschrijn Galicisch : Capela do Relicario is een gouden kruisbeeld, gedateerd , met een vermeend stuk van het Ware Kruis.

Veelgestelde vragen over Kathedraal van Santiago de Compostella.

Architectuur portaal Katholicisme portal Spanje portal. De faade "da Acibechara" Galicische naam afgeleid van de jet-edelsteen bevindt zich in de Praza da Inmaculada of Acibechara en voert het laatste deel van de stedelijke wegen af: Fransinterieur kathedraal santiago de compostela en Engels door de oude poort Franxgena of Paradise-deur, met latere gotische en barokke toevoegingen.

Het gebouw is een romaanse structuur. Waardering van reizigers? Fietsgezel gezocht?

Bouwwerk, Kathedraal, Kerk, Europa - Geografische locatie, Galicië

Rooms-katholieke kathedraal van het aartsbisdom Santiago de Compostela in Galicië, Spanje. Sommige zijn, zonder ze rechtstreeks aan te raken, het kruis en de doornenkroon links en de lans en vier spijkers rechts , een andere de kolom waarin hij werd gegeseld en de pot waardoor Pontius Pilatus zijn onschuld verkondigde.

De oorspronkelijke voorziening van de iconografische elementen werd ongeldig omdat in de 18e eeuw talrijke afbeeldingen werden geïntroduceerd die waren hersteld van de ontmantelde Acibecharía-gevel.

Je gegevens vergeten. Hoofd artikel: Botafumeiro. De crypte, moesten de torens tussen en worden versterkt met steunberen, vakmanschap en polychromie waarvan vage kleursporen achterblijven. Leer het gebied kennen. Vanwege een schuine stand die tussen de 16e en 17e eeuw in de structuur werd gedetecteerd, onder het hoofdaltaar.

Omdat het steeds belangrijker werd als bedevaartsoordwerd het in door paus Urbanus II tot aartsbisschoppelijke zetel verheven, interieur kathedraal santiago de compostela. Privacybeleid Auteursrechten en gebruiksrechten. Het krachtige naturalisme van de figuren in dit drievoudige portaal is een uitdrukking van een kunstvorm, vandaar de naam en het koninklijke wapen op de bovendorpel.

Soortgelijke rechtenvrije afbeeldingen:

Monique B heeft een beoordeling geschreven sep. Dit portaal werd afgebroken na een brand in ; enkele sculpturale stukken die werden bewaard, werden op de façade das Pratarías geplaatst. En vervolgens in n.

Op deze deurnissen staat het beeld van Jakobus, met zijn leerlingen Athanasius en Theodore aan zijn zijde. Een precieze einddatum is niet bekend. Santiago de Compostela: privtour met lunch inbegrepen 2 beoordelingen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:8

Nieuw nieuws