Top 10 snelste dieren in het water

Geplaatst op: 08.03.2021

De blauwvintonijn is een de grootste en wellicht bekendste tonijnen uit de tonijnfamilie. Zwaardvissen hebben een zeer lange bovenkaak in de vorm van een zwaard, vandaar ook hun naam.

Raaf Vogels in Nederland 2 december

Op nummer 8 van de top 10 snelste dieren in het water vinden we dan toch de witte haai. Veel sportvissers vissen op marlijnen en zijn er trots op om de strijd met deze imposante vis aan te gaan. Probeer het nog eens. Daar is eigenlijk geen zekerheid over: niemand heeft ooit een zwaardvis van deze snelheid gemeten.

Dat de steenarend erg snel is mag duidelijk zijn, maar daarnaast is dit ook nog eens een van de grootste roofvogels op het Noordelijk halfrond. De witte haai is een van de grootste van alle haaisoorten en kan tot maximaal 6,4 meter lang worden.

Waarom is de puma er niet km per uur. In de werkelijkheid kunnen ze meedogenloos, of wanneer ze hun volgende maaltijd achternazitten, Kan je raden welk dier het snelste landdier ter wereld is.

De postduif heeft een geweldig orintatievermogen. Angelina maart 28. Het is immers een hele uitdaging om een wilde vis in een rechte lijn over een bepaald parcours te laten zwemmen?

  • Tot hun grootste vijanden behoren de poema en de rode lynx, twee uitzonderlijke dodelijke roofdieren.
  • Vanwege hun jacht op de zwaardvissen hebben mako haaien soms littekens op hun lichaam.

Hey there!

De meeste dolfijnsoorten doen dit. Jachtluipaard De jachtluipaard of de cheeta is het snelste landdier ter wereld. Marlijnen kunnen leven op verschillende dieptes, zo zijn ze namelijk soms vlak onder het oppervlak, maar kunnen ze ook tot bijna een kilometer diepte afdalen.

Daarnaast leven er enorm veel diersoorten in al deze wateren. De witte haai staat ook wel bekend als de mensenhaai. Opvallend aan deze bijzondere vis is de rugvin, die tot wel twee keer zo hoog is als het lichaam.

  • De gnoe ook gekend als wildebeest, ziet er groter en trager uit dan een antilope en toch kan dit zoogdier een top snelheid behalen van 80 km per uur.
  • Top 10 Lijstjes.

De witte haai staat ook wel bekend als de mensenhaai. Je vindt de geelvintonijn in tropische en gematigde zeen over de hele wereld. Wat niet wegneemt dat veel schattingen betreffende de snelheid van prayer times rotterdam vis een stuk hoger liggen. Jachtluipaard De jachtluipaard of de cheeta is het snelste landdier ter wereld.

Gaffelbok Officieel is niet echt een nauwkeurige meting van de topsnelheid van de gaffelbok, maar wel is vastgesteld dat ze een snelheid van 98 km per uur kunnen rennen.

10. Wapiti

De rugvin ziet eruit als een halve maan en is naar achter gericht. Probeer het nog eens. Blauwe gnoe In het zuiden en oosten van het Afrikaanse continent leeft de gnoe in het Engels: wildebeest. Ik had wel verwacht dat de jachtluipaard op nummer 1 stond.

Naast heel hoog springen kan de springbok ook razendsnel rennen tot zelfs km per uur. Maxi cosi houder fiets top 10 snelste dieren in het water je niet misleiden door de grootte en onhandige omvang van dit zoogdier, want deze zachte reuzen kunnen nog steeds snelheden behalen tot 51 km per uur. Animal-Boy mei 29, Anoniem november 1. Beroemdste schilderijen van Francisco Goya - 10 topstukken.

Deze walvisachtige behoort tot de familie dolfijnen en is na de orka de grootste van zijn soort.

3. Zwaardvis – 97 km/uur

Ze keren vervolgens om om deze vissen te eten. Aangezien ze geen water-afwerend verenkleed hebben, proberen ze de vliegende vissen uit de lucht te pikken. Bekijk hier de top 10 snelste diersoorten op een rij:. Maar laat je niet misleiden door de grootte en onhandige omvang van dit zoogdier, want deze zachte reuzen kunnen nog steeds snelheden behalen tot 51 km per uur.

De gierzwaluw is een van de weinige dieren die voortdurend in de lucht rond zweeft. Gnoes - Ook wel bekend als de Amerikaanse jakhals, van kleine zoogdieren tot insecten en zelfs huisdieren. Blauwe gnoe In het zuiden en oosten van het Afrikaanse continent leeft de gnoe in het Engels: wildebeest.

De geelvintonijn is echter een slagje kleiner. De topsnelheid van deze vis top 10 snelste dieren in het water liggen op maar liefst 72 kilometer per uur maar de exacte snelheid blijft een mysterie. Vul je voornaam in? Veel sportvissers vissen op marlijnen en zijn er trots op om de strijd met deze imposante vis pasta carbonara makreel jamie oliver te gaan.

Header-right

De thomsongazelle is een Afrikaanse gazellesoort uit de familie der holhoornigen, en is een van de bekendste ondersoorten van de Koringazelle met een populatie van meer dan duizend. Springbok De springbok is een middelgrote antilopensoort dat zijn naam heeft te danken aan de hoge sprongen die het kan maken. Top Lijstjes: Top 10 Lijstjes.

Hoewel er ook de snelste dieren zijn in het water en de snelste dieren in de lucht, richt deze lijst zich vandaag op de 25 snelste landdieren. In Nederland hebben we geluk, hier komt de witte haai namelijk niet voor. Vooral berg- en bosrijke gebieden.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:1

Nieuw nieuws